Leven doe je in dit moment!

Heb jij dat ook soms, dat je  ‘s avonds op de bank zit en niet weet wat je allemaal gedaan hebt die dag? Dat je zo graag dat boek wil lezen maar te moe bent. Of dat je morgen een gezellig verjaardagsfeestje in je agenda hebt, maar nu al overdenkt of je er wel zin in hebt? Ons hoofd maakt overuren en we merken door de dag niet eens op dat we een lichaam hebben dat ook overuren maakt.

Onze levens zijn vol met allerlei prettige maar ook minder prettige dingen. Als we ze op de weegschaal zouden leggen, dan is er hopelijk een balans tussen energievreters en energie gevers.

Toch is de energiebalans vaak verstoord; in de werksituatie, in het gezin of in de zorg voor anderen. We hebben het gevoel dat we worden geleefd.  Zo vergaat het velen van ons en dat is niet per se een probleem. Wel als je te weinig energie hebt, geen focus, je vast zit in ongezonde patronen of je onvoldoende kan genieten.  De batterij laadt niet genoeg op.

Jij kan zelf verandering brengen als je het anders wil. Mindfulness bijvoorbeeld kan je werkelijk leren om anders om te gaan met de uitdagingen van het gewone leven. Het resultaat is onder andere meer genieten, beter voor jezelf  zorgen,  eigen grenzen respecteren, meer focus en bewuste gezonde keuzes. Het gaat namelijk niet alleen om wat er gebeurt in je leven maar vooral hoe je er mee om gaat. Vaker mindful en minder mindless is een belangrijke sleutel daarvoor. Sommige mensen hebben dat van nature. Je kent ze vast of misschien ben jij zelf wel zo iemand.

Natuurlijk,  we weten heel goed wat hierboven staat en nemen ons honderd keer voor om het anders te doen. Dan weet je uit ervaring hoe moeilijk dat is! Een mindfulnesstraining geeft je echt handvaten om je levenskunst te vergroten.  Oh ja,  je hoeft in de training niet op een kussentje te zitten, een stoel of liggen werkt net zo goed! En mindfulness oefenen is alles behalve zweverig….want hoe kan levenskunst nou zweverig zijn: Leven is zo aards als wat.  Je kan niet gisteren of morgen leven, net zo min als je gisteren of morgen kan ademen. Leven doe je in dit moment.

In januari begint bij Metrust weer een nieuwe training op de vrijdagochtenden.

Als je interesse hebt en meer wil weten bel/app me 0612074574 of via www.metrust.nl/mindfulness marjolijn den ouden