Marjolijn

Geplaatst op door

Persoonlijke begeleiding

Sinds het begin van mijn loopbaan heb ik jongeren en volwassenen begeleid bij vraagstukken in hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Ik deed dat vanuit verschillende functies. Door de jaren werd me steeds duidelijker hoe belangrijk het is om regelmatig echt stil te staan. En dat je eigen pad kiest voor je ontwikkeling, en een manier vindt die bij jou past, bij wie jij bent. Maar hoe vind je dat pad. De toegang tot je eigenheid is vaak kwijtgeraakt of moeilijk bereikbaar. Invloeden van opvoeding, schoolomgeving en later maatschappelijke normen geven ons een richting maar we vergeten om af en toe stil te zijn en waar te nemen. Te ‘zien ‘ wat er werkelijk is. En dat is precies wat nodig is om die toegang tot je eigenheid weer te vinden. Ik wilde graag leren hoe ik professionals nog beter kon begeleiden.

In 2010 heb ik daarom een opleiding ‘onorthodox coachen’ gevolgd. Hiermee is het begin gemaakt om me van begeleider en hulpverlener verder te bekwamen tot coach. Mijn nieuwe instrumenten werden: volledig aanwezig zijn en vertrouwen. In 2013 heb ik een sabbatical genomen om het stil-staan aan den lijve te ervaren. Sindsdien beoefen ik dagelijks ‘aandacht’ en ‘presentie’ geinspireerd door een verblijf in Plum Village bij zenleraar Thich-nhat Hanh. Ik bleek mijn eigen weg ook gevonden te hebben. In 2019 ben ik gestart bij CVM centrum voor mindfulness en inmiddels een opgeleide mindfulnesstrainer. Mijn allergrootste inspiratiebron is de natuur. Ze biedt me naast vreugde en schoonheid ook stilte en wijsheid.

Naast mijn baan in loondienst als HRD professional waarin ik sociale professionals mag ondersteunen in hun werk, kan ik vanuit Metrust op mijn eigen wijze mensen individueel coachen bij hun werk en levensvragen of hen begeleiden als mindfulnesstrainer. Mindfulness is ook in mijn coaching vanzelfsprekend aanwezig.

Als coach en trainer is mijn missie: afgestemd zijn op wat jij nodig hebt, samen een passende vorm vinden waarin er ruimte kan ontstaan om dat wat wil veranderen vol vertrouwen in beweging te laten komen.