Marjolijn

Geplaatst op door

Persoonlijke begeleiding en training

Sinds het begin van mijn loopbaan heb ik jongeren en volwassenen begeleid bij vraagstukken in hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Ik deed dat vanuit verschillende functies. Door de jaren werd me steeds duidelijker hoe belangrijk het is om regelmatig echt stil te staan. Om je heen te kijken en je af te vragen waar je je bevindt. Dat je dan je eigen pad kiest voor je ontwikkeling. En daarin een manier vindt die bij jou past, bij wie jij bent. Maar hoe vind je dat pad. Invloeden van opvoeding, schoolomgeving en later maatschappelijke normen geven ons een welgemeende richting maar we vergeten zelf om af en toe stil te zijn en waar te nemen. Past het mij? Ik wilde graag leren hoe ik anderen hierin nog beter kon begeleiden.

In 2010 heb ik mezelf daarom opgeleid tot ‘onorthodox coach’. Hiermee is het begin gemaakt om me te bekwamen in het coachen naar eigenheid, persoonlijk leiderschap en het faciliteren van bewustzijnsontwikkeling. Mijn nieuwe instrumenten werden: ‘volledig aanwezig zijn’ en ‘vertrouwen’. In 2013 nam ik een sabbatical om het stil-staan aan den lijve te ervaren. Sindsdien beoefen ik dagelijks ‘aandacht’ en ‘presentie’ geïnspireerd door een verblijf in Plum Village bij zenleraar Thich nhat Hanh. In 2020 ben ik via het CVM opgeleid tot een cat.1 opgeleide mindfulnesstrainer. Mijn allergrootste inspiratiebron is de natuur. Ze biedt me naast vreugde en schoonheid ook stilte en wijsheid.

Sinds juli 2022 heb ik mijn baan als HRD professional beeindigd. Nu kan ik volledig aandacht geven aan het verder integreren van mindfulness in mijn leven en anderen trainen in de beoefening van mindfulness vanuit Metrust. Mindfulness is de bodem waarop coaching plaatsvindt.

Afgestemd zijn op wat jij nodig hebt, samen een passende vorm vinden waarin er ruimte kan ontstaan om dat wat in jou wil veranderen vol vertrouwen in beweging te laten komen.