Mindfulness groep

Geplaatst op door

Mindfulnesstraining wordt ook wel aandachttraining genoemd. Na het volgen van deze training ervaren deelnemers minder stress, een verbeterde stemming en meer welzijn, focus, aandacht en compassie. Misschien wil je graag meer genieten en bewuster leven dan is een mindfulnesstraining een mooie instrument. Het leert je bovendien nieuwe wegen in het omgaan met bijvoorbeeld..

  • Overbelasting of burnout
  • Rusteloosheid
  • Onzekerheid en piekeren
  • Zelfkritische gedachten en laag zelfbeeld
  • Angst of paniek
  • Neerslachtigheid en depressie
  • Chronische pijn
  • Angst rond zwangerschap en bevalling
  • Slechte focus en onbalans (in werk/privé)

Het trainen van mindfulness is niet zweverig. De oefeningen verbinden je hoofd weer met het lijf waardoor je helder gaat ervaren hoe het met je is; je ontdekt dat aandacht geven, aan jezelf of aan iets anders, de beleving ervan verandert. Soms kun je daardoor bewuster genieten en op andere momenten ontdek je dat er ook zelf iets te kiezen valt : bijvoorbeeld hoe je bewust met moeilijke situaties kan omgaan.  De thema’s in deze training staan met beide benen op de grond net als de trainer. 

Thema’s zijn : Automatische piloot, Obstakels (h)erkennen, omgaan met grenzen, stress herkennen en beantwoorden, gedachten zijn geen feiten en stilstaan bij zelfzorg en toepassen van mindfulness in het dagelijks leven.

In een mindfulnesstraining vergroot je bewust-zijn door trainen van aandacht en opmerkzaamheid. Je hoeft niet op een kussentje te zitten, op een stoel is namelijk ook prima. Er is in de training geen oordeel, geen goed of fout, we bekijken de dingen met een frisse blik..

Misschien was je al langer van plan om deze training een keer te volgen meld je dan hier aan. Twijfel je steeds? We kunnen daarover eens sparren, dan kun je alles vragen wat je erover wil weten en dan bekijken of het iets is wat bij jou past. Bel voor een afspraak. Je kan ook het contactformulier op de website invullen.  

De eerstvolgende training start 19 januari 2024 op de vrijdagmorgen 9.30-12.00 uur locatie Metrust.. Data zijn dan de 8 opvolgende weken t/m 8 maart. De stiltedag die onderdeel uitmaakt van de bij de training is op zondag 25 februari.

Daarna is in het najaar een training gepland welke start op 4 oktober 2024 op vrijdagochtenden met een doorloop van 8 weken tot 22 of 29 november afhankelijk of we doorgaan in de herfstvakantie.De stiltedag die onderdeel is van de training valt op zondag 10 of 17 november. Aanmelden kan vanaf ieder moment. Een orientatiegesprek wordt dan ingepland.

Kosten: € 390,- (incl. BTW).  Hieronder kan je opzoeken of jouw zorgverzekeraar de training (deels) vergoedt. Ik voldoe als trainer aan de standaarden voor de zorgverzekering en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor mindfulnesstrainers. Je kan eventueel de werkgever vragen om bij te dragen in de kosten.

ZorgWijzer.nl en Zorgverzekering.info

De mindfulnesstraining MBSR is een training waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is. Wil je meer lezen over de inhoud van het programma klik hier: 

Deze training word je aangeboden door een cat 1 opgeleide mindfulnesstrainer.