Mindfulness

Geplaatst op door

Deelnemen aan een 8 weekse mindfulnesstraining.

Niks zweverigs maar een training van de aandacht en de opmerkzaamheid. Het lijkt gemakkelijk maar is het niet. Heb je misschien behoefte aan  meer rust in je hoofd, meer grip op je emoties, beter naar jezelf luisteren, bewuster kiezen, en mildheid?

Wil je ontdekken wat stress met je doet en wat mindful zijn jou kan bieden? Leren anders te doen door vaker er helemaal te zijn? Het lichaam is een betrouwbare bron van informatie, de geest vaak een eigengereide bron van onrust. Hoe werken ze samen en heb je daarin ook een keuze? Er is veel te ontdekken bij jezelf als je een mindfulnesstraining volgt; door 8 weken intensieve training oefen je jezelf hoe je bewustere keuzes kan maken waardoor je meer vrijheid ervaart. En ontdek je wat jou in de toekomst gaat helpen om mindfulness in je leven te verankeren. Je hoeft natuurlijk niet persé op een kussentje te zitten, een stoel is ook prima. Er is geen oordeel en we bekijken de dingen met een frisse blik.

Misschien denk je er al langer over om deze training een keer te volgen, maar twijfel je steeds opnieuw. Misschien wil je juist daarover eens sparren, kun je alles vragen wat je erover wil weten en dan samen bekijken of het nu wel iets voor jou is. Bel me dan voor een afspraak. Je kan ook het contactformulier op de website invullen.  

De eerstvolgende training start in januari 2023 op vrijdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur. Data zijn 13-20-27 januari  3-10-17 en 24 februari, 3  en 10 maart. De stiltedag die bij de training hoort is waarschijnlijk op vrijdag 24 februari van 10.00 – 16.00 uur. Dit is in overleg.

Kosten: € 372,- (incl. BTW).  Werk je binnen de CAO Sociaal Werk dan kan je meestal je LBB gebruiken. Of de werkgever kan bijdragen in de kosten. Er zijn verschillende organisaties die een handig overzicht bieden van de voorwaarden en vergoedingen per verzekeraar:

ZorgWijzer.nl en Zorgverzekering.info

De mindfulnesstraining MBSR is een training waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is. Wil je meer lezen over de inhoud van het programma klik hier: 

Deze training word je aangeboden door een cat 1 opgeleide mindfulnesstrainer.