Mindfulness groep

Geplaatst op door

Na het volgen van een mindfulnesstraining ervaren deelnemers minder stress, een verbeterde stemming en meer welzijn, focus, aandacht en compassie. Deze effecten werden in onderzoek gemeten* zowel tijdens als na afloop van de training. 

Het trainen van mindfulness is niet zweverig. De oefeningen verbinden je hoofd weer met het lijf waardoor je helder gaat ervaren hoe het met je is; je ontdekt dat aandacht geven aan jezelf of aan iets anders je beleving ervan verandert. Soms kun je daardoor bewuster genieten en op andere momenten ontdek je dat er ook zelf iets te kiezen valt :bijvoorbeeld hoe je moeilijkere situaties bewust kunt benaderen.  De thema’s in deze training staan met beide benen op de grond net als de trainer. 

Thema’s zijn : Automatische piloot, Obstakels (h)erkennen, omgaan met grenzen, stress herkennen en beantwoorden, gedachten zijn geen feiten en stilstaan bij zelfzorg en toepassen van mindfulness in het dagelijks leven.

Dus heb je behoefte aan  meer rust in je hoofd, beter omgaan met stress of burnout en de uitdagingen van een druk leven?  Mindfulness trainen is een heel goede stap in de richting.

In deze mindfulnesstraining vergroot je bewust-zijn door trainen van aandacht en opmerkzaamheid. Je hoeft niet persé op een kussentje te zitten, een stoel is namelijk ook prima. Er is in de training geen oordeel en we bekijken de dingen met een frisse blik..

Misschien was je al langer van plan om deze training een keer te volgen meld je dan hier aan. Twijfel je steeds? We kunnen daarover eens sparren, dan kun je alles vragen wat je erover wil weten en dan bekijken of het nu wel iets voor jou is. Bel me dan voor een afspraak. Je kan ook het contactformulier op de website invullen.  

De eerstvolgende training start in april 2023 op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Data zijn 17-24 april 1-8-15-22- (29 ) mei, 5 en 12 juni. De stiltedag die bij de training hoort is waarschijnlijk op 29 mei of vrijdag 2 juni van 10.00 – 16.00 uur. Dit is in overleg.

Kosten: € 372,- (incl. BTW).  Werk je binnen de CAO Sociaal Werk dan kan je meestal je LBB gebruiken. Of de werkgever kan bijdragen in de kosten. Er zijn verschillende organisaties die een handig overzicht bieden van de voorwaarden en vergoedingen per verzekeraar. Ik voldoe aan de standaarden voor de zorgverzekering en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor mindfulnesstrainers.

ZorgWijzer.nl en Zorgverzekering.info

De mindfulnesstraining MBSR is een training waarvan de effectiviteit wetenschappelijk bewezen is. Wil je meer lezen over de inhoud van het programma klik hier: 

Deze training word je aangeboden door een cat 1 opgeleide mindfulnesstrainer.