Mindfulness stille ochtend bij Metrust

Zondag 23 januari 2022 van 9.30-12.00

Thema: Winteren

De natuur wintert, de dagen zijn kort, het duister valt vroeg in, er is kou waardoor groei en bloei even tot stilstand kan komen. De natuur keert zich naar binnen, neemt de tijd om op te ruimen. Wij leven echter in een 24 uurs maatschappij, altijd licht, altijd berichten in onze telefoons en  veel prikkeling. Altijd stimulans om te presteren, te groeien, te bloeien.

Een ander ritme

Een winterende mens vertraagt, neemt de tijd om zijn kop hete thee te drinken zonder door te werken. Een winterende mens geeft ruimte aan herstel van lichaam en geest… een winterende mens keert in, ruimt op, zowel in zichzelf als daarbuiten, laat in die lege ruimte ideeën rijpen in zowel hoofd en hart. Laat zich niet afleiden en opjagen, neemt meer rust en voedt zichzelf met warmte.

We houden meer van vrolijkheid en zon. In de winter is het vaak druilerig, somber en grijs. We hoeven daar niet tegen te vechten of ons ervan af te keren. Het komt én het gaat. We kunnen van de winter leren dat het leven niet altijd uitbundig hoeft te zijn, geen aaneenschakeling van hoogtepunten. Soms is het gewoon grijs en druilerig en saai. Dat is ook oké.

Wil jij een ochtend winteren, samen met zielsverwanten?                                                              Gewoon aanwezig zijn bij jezelf en de ander, als winterend mens? 

Wees welkom.   Je kan je aanmelden als je ooit deelgenomen hebt aan een mindfulness-training marjolijn@metrust.nl max 8 deelnemers, deelname  € 25,00